logo transparent

LAMMETJESDAG  2023

De Lammetjesdag van 2022 was zo een groot succes dat we hebben besloten om dit evenement jaarlijks terug te laten komen.

In 2023 staat de Lammetjesdag gepland op zaterdag 25 maart van 11.00-16.00 uur
Verdere info volgt.

OOGSTFEEST 2023

Het oogstfeest 2023 staat gepland op zaterdag 19 augustus van 11.00-16.00 uur.
Meer info volgt

Het belooft weer een mooi spektakel te worden.

Onze jaarlijkse evenementen

Ieder jaar in april vindt de ploegwedstrijd plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Na het ploegen worden er verschillende werktuigen gedemonstreerd om de grond verder te bewerken en in te zaaien: de eg, cultivator en de zaaimachine. Allen getrokken door één of twee paarden.
Over bijen, honing en meer De imkers van Hoeve Groot zandbrink weten veel over bijen en kunnen leuke interessante dingen laten zien. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.
Jaarlijks wordt aan het einde van de zomer een evenement georganiseerd. Meestal in augustus.Tijdens deze leuke buitendag zijn er demonstraties over werken met paarden met o.a. een ploegwedstrijd. Er zijn allerlei demonstraties over oude ambachten waar je vaak zelf ook de handen uit de mouwen kunt steken. Kinderen kunnen zelf pannenkoeken of frites bakken waarvoor ze ook zelf de ingrediënten verzamelen. Ook leuk is het rooien van aardappelen. Veel kinderen weten niet hoe een aardappel groeit.