logo transparent

De evenementen in 2022 staan volledig in het teken van het 25 jarig jubileum van Vallei Horstee.
Raadpleeg  hiervoor de agenda.

                                            Logo VH jubileum rond

 

OOGSTFEEST 2021

Een impressie van het Oogstfeest op 28 augustus op Groot Zandbrink 

Er was veel belangstelling voor deze dag!

Onze jaarlijkse evenementen

Ieder jaar in april vindt de ploegwedstrijd plaats op Hoeve Groot Zandbrink. Na het ploegen worden er verschillende werktuigen gedemonstreerd om de grond verder te bewerken en in te zaaien: de eg, cultivator en de zaaimachine. Allen getrokken door één of twee paarden.
Over bijen, honing en meer De imkers van Hoeve Groot zandbrink weten veel over bijen en kunnen leuke interessante dingen laten zien. Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug.
Jaarlijks wordt aan het einde van de zomer een evenement georganiseerd. Meestal in augustus.Tijdens deze leuke buitendag zijn er demonstraties over werken met paarden met o.a. een ploegwedstrijd. Er zijn allerlei demonstraties over oude ambachten waar je vaak zelf ook de handen uit de mouwen kunt steken. Kinderen kunnen zelf pannenkoeken of frites bakken waarvoor ze ook zelf de ingrediënten verzamelen. Ook leuk is het rooien van aardappelen. Veel kinderen weten niet hoe een aardappel groeit.